Програмата на „Еко фестивал – Казанлък“ приключи с екологичните филми на доброволците

С прожекция на филмите, създадени от доброволците от различни страни  по проект „По-Зелена Европа”, приключи програмата на „Еко фестивал – Казанлък“, който СНЦ “МЦР-Взаимопомощ“ организира за дванадесети път.

При пристигането си в Казанлък доброволците по проекта на програма „Европейски корпус за солидарност” имаха тежката задача да представят тяхната гледна точка за екологията чрез екологични филми. Самото им заснемане предизвика интерес в града ни с това, че на улица „Искра” момичетата правеха изкуство, като според гражданите на града „снимаха необичайно цветята на града”.

След като успешно застанаха пред обектива, доброволците на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” се отправиха към следващото си предизвикателство – да направят кратки филми с децата от Лятната академия на Народно читалище „Пробуда-1920 г.” в с. Копринка. Това се случи точно в един единствен ден.

Самите филми бяха представени на лятното кино в с. Средногорово, като последната дейност от  Еко фестивал Казанлък 2022 г. Организаторите благодарят за съдействието за организиране на събитието на Народно читалище „Просвета-1902 г.” и кметство с. Средногорово.

Самите филми можете да видите в линковете:

https://youtu.be/KVJapaMamI0

https://youtu.be/D8rvMZkXk5g

https://youtu.be/OTPU-nj6wmE

https://youtu.be/hVu_C6okAA0

(19) THE ECOHEROES definitivo – YouTube


loading…