Ради Милев с най-добро постижение в света в Групата 70+ на 10-дневно бягане

В 10-дневно бягане се включиха някои от най-добрите бегачи на свръх дълги дистанции. Сред тях бе и световният рекордьор на 6 дни във възрастовата група 70+ и национален рекордьор от Града на розите – Ради Милев. Единствената  цел на ултрамаратонецa бе да подобри световния рекорд във възрастовата група 70+. Най-доброто постижение в групата 817.546 км е от април 2015 в Ню Йорк на Georgis Jermolajevs (Латвия). От 17 юни 2022 най-доброто е 824.25 км и е на българина Ради Милев. Той го постигна само с ходене като стартира без да е пробягал нито 1 км през последната година и половина, но ултрамаратонеца има много добра обща физическа подготовка.

В страницата си във Фейсбук казанлъшкият ултрамалатонец сподели: “Най-доброто постижение в света в групата 70+ e българско! За 1-ва година в България се провежда 10 дневно бягане. Поканиха ме. Потвърдих, че ще участвам, но няма да гоня класиране, няма да бягам. Единствената ми цел ще бъде постижение по-добро от най-доброто в света (във възрастовата група 70+). Вървях – ходих, вървях – ходих … Успях!”

Припомняме, че преди месец 74 годишният Ради Милев се само предизвика да направи 7400 повторения на уред за коремна преса (горна част) във фитнес зала.

loading…