Разработват нов сайт на Художествената галерия с видеолекции

Във Фейсбук страницата на Художествената галерия – Казанлък от ръководството й споделиха, че подготвят нов сайт на институцията, в който е предвидено съдържание за всички възрастови групи. Там ще намерят място и видеолекции от инициативата „СЪБОТА В ГАЛЕРИЯТА“.

„Скъпи приятели, колеги и съмишленици, по повод на постъпилите множество запитвания за видео стрийминг на лекциите, които се провеждат в ХГ-КАЗАНЛЪК, искаме да ви уведомим, че за съжаление институцията ни все още не разполага с необходимото техническо и финансово обезпечаване, за да може да си позволим да продуцираме генерирането на подобно дигитално съдържание.

Любопитството ви е вдъхновяващо за нас, но във връзка с критериите за качество, които екипът ни следва, не бихме желали да споделяме съдържание, което не отговаря на тях. В процес на разработка сме на новия сайт на ХГ-КАЗАНЛЪК, който се финансира със средства от Национален фонд „Култура“. В него ще бъде създаден самостоятелен образователен модул за различните типове публики –за най-малките ни приятели – децата, за учениците, за публиките с изявен интерес към визуалните изкуства, както и за онези, които сега правят своите първи крачки в света на изящното. Тъкмо в този образователен модул ще бъдат споделяне разнообразни материали, в това число и видеолекции, следващи темите, които към настоящия момент провеждаме на живо в рамките на платформата „СЪБОТА В ГАЛЕРИЯТА“.

Платформата „СЪБОТА В ГАЛЕРИЯТА“, в която осъществяваме двата лекционни цикъла – „История на изкуството за всички“ и „Невидимият живот на галерията“, е замислена и се реализира като инициатива за неопосредствана среща на публиката в депото на Галерията. Този формат на комуникация е специфичен и съдържанието на лекциите е разработено специално за него. Вярваме, че до края на годината екипът ни ще може да генерира видео лекции, които да споделим с вас във виртуалното пространство, за да можем да продължим да бъдем заедно в изкуството – въпреки разстоянията. Желанието ни е това „дигитално“ общуване да бъде специално за Вас – създадено с необходимите качества, отношение и отговорност.

Още веднъж ви благодарим за интереса, доверието и отношението към работата ни!“

loading…