Регламент на ІІІ Национален конкурс за детско творчество ” С България в сърцето 2024″

В Деня на народните будители бе публикуван Регламентът на Националния конкурс за детско творчество ” С България в сърцето 2024″. Конкурсът се организира от Кметство Шипка, под патронажа на кмета на гр. Шипка: г-жа Василка Панайотова в партньорство с Общински театър „ Любомир Кабакчиев“ гр. Казанлък и Военен клуб гр. Казанлък.

Материалите за конкурса ще бъдат изпращани по интернет с краен срок 16-ти февруари 2024 г , до 17.00 часа, а отличените участници ще бъдат наградени на тържествен концерт по повод Националния празник на България – 3-ти март, който традиционно се провежда в гр. Шипка.

Конкурсът има две основни цели:

– Да разпали родолюбиви чувства у българските деца, гордост и преклонение пред славната българска история, великолепието на българската природа, уникалността на българския фолклор и народните ни танци, и богатото българско литературно наследство.

– Откриване, изява и популяризиране на талантливи деца, с оглед тяхната ранна професионална ориентация в сферата на изкуствата.

В него могат да се включат деца и ученици на възраст от 4 до 13 г. /седми клас/ – от училища, детски градини, детски музикални школи, детски комплекси, центрове за работа с деца, частни школи и др.

Участниците в конкурса се състезават в три категории: индивидуални изпълнители; дуа, триа; групи – вокални , вокално-инструментални, танцови или актьорски групи.

Всяка една категория има две възрастови групи:

– първа възрастова група – от 4 до 8 год.

– втора възрастова група – от 9 до 13 год.

Желаещите да се включат в конкурса „ С България в сърцето“ могат да изпращат своите материали на родолюбива тематика в следните раздели:

– изпълнение на песен / авторска или популярна песен от български автор, фолклорна песен/

– художествено слово: изпълнение на стихотворение , басня, театрална сценка или разказ от български автор

– танц – фолклорен или върху българска песен

Всеки участник, дует, трио или група се представя с програма с обща дължина до 5 минути.

Участниците трябва да изпратят любителски необработен видеозапис със изпълнение на живо на посочената по-долу електронна поща. Ако клипът е качен в музикална платформа, може да се изпрати съответния линк.

Жури от изтъкнати културни деятели в областта на музиката, танца и театъра от Казанлък и Шипка ще отличи най- добре представилите се участници в отделните раздели.

Всички участници получават грамоти за участие. Отличените деца получават диплом и медал, а за групите диплом и плакет за първо, второ и трето място, съответно за всяка възрастова група, всяка категория и всеки раздел. Лауреатите ще получат и диплянка с фотоси на всички наградени творби в конкурса. Наградите ще бъдат връчени на тържествен концерт в деня на Националния празник З-ти март в залата на НЧ „Светлина – 1961“. При хубаво време концертът ще се проведе на открито, на централния площад в гр.Шипка

Видеозаписите с информация – трите имена на участника, възраст, град, институцията, която представя , ръководител, име и автор на изпълняваното произведение и една качествена снимка изпращайте на електронен адрес: sbulgariavsartseto@gmail.com , телефон за контакт – 0988340206.

Такси за участие:

– За индивидуален изпълнител : 10 лв.

– За дует или трио – общо 12 лв.

– За група от 4 до 12 деца по 3 лв. на участник

– За група над 12 деца по 2 лв. на участник

Ето и номер на банковата сметка : BG85 SOMB 9130 1021 3256 01

Успех на всички участници! Нека спомогнем за издигане националното самочувствие на българските деца! Нека направим България в най- привлекателното кътче на света!