“Розите” са във финалната фаза за Купата на Аматьорската футболна лига

След 22 години ФК “Розова долина” – Казанлък, под ръководството на Президента на клуба Георги Мермеклиев и Старши треньорът Атанас Апостолов, се класира отново на финалната фаза за Купата на Аматьорската футболна лига.

Отборът достигна до тази фаза след като отстрани отборите на “Верея” – Стара Загора с 1:1 (4:3 при дузпите), “Загорец” – Нова Загора с 2:1, “Ямбол 1915” – Ямбол с 2:0 и “Атлетик” – Куклен с 4:1.

На полуфинала ще се изправи срещу един от следните съперника: “Марек” (Дупница), “Дунав” (Русе), “Левски” (Лом) или “Локомотив” (Мездра).

Преди 22 години през 1999 г. на полуфинала за тази купа, тогава така наречения “Арсенал -Розова долина” (Казанлък) побеждава отбора на “Нови Искър” (обл. София) с 3:2 и достига до финал срещу отбора на “Видима-Раковски” (Севлиево). След драматичен двубой победител става отбора Севлиево след победа – 4:3, а казанлъшкия отбор остава със сребърните медали.

Пред сегашния отбор на ФК “Розова долина” стои предизвикателството да завърши победител в последните оставащи две срещи и да триумфира за първи път с КУПАТА НА АМАТЬОРСКАТА ФУТБОЛНА ЛИГА!

Да пожелаем успех на ОТБОРА, на полуфинала!!!

Последна среща: ФК “Розова долина” – “Атлетик” (Куклен) – 4:1 (3:0)

1:0 Данаил Иванов, 2:0 Атанас Апостолов, 3:0 Кольо Чахов, 4:0 Кольо Чахов, 4:1 „Атлетик“ (автогол) 75.

Турнирът за Купата на Аматьорската футболна лига е създаден при учредяването на самата АФЛ през 1994 г. По това време Професионалната футболна лига вече провежда свой турнир за Купата на ПФЛ, в който участват само отбори от “А” и “Б” група.

Мисията на Аматьорската футболна лига е да създаде подобен турнир, обхващащ всички аматьорски клубове в страната и да допълва календара им за съответната спортно-състезателна година.

“Конкурентния” турнир за Купата на ПФЛ скоро преустановява съществуването си, но този за Купата на АФЛ продължава и за няколко години си извоюва безспорен авторитет сред футболната общественост в България. Постепенно неговото ежегодно провеждане се утвърждава като традиция и ето, че вече повече от двадесет години той е неизменна част от вътрешния футболен календар у нас.

Източник: bulgarian-football.com

loading…