С вълненията на Първия учебен ден в ОУ “Мати Болгария”

Празничното утро на първия учебен ден в ОУ “Мати Болгария” събра пред входа на училището стотици деца и родители. Утрото започна тържествено с химна, издигане на националния флаг и посрещане знамето на училището.

Директорката на училището Боряна Попова откри тържеството и приветства учениците с думите: “Първият учебен ден поставя началото на една надежда. Пътят на знанието не е лек, но ние ще го извървим заедно!”. Тя изрази удовлетворението си, че дворът на училището отново се изпълва с весел глъч и детски смях, и пожела на учениците “На добър път!”.

Тържествен водосвет отслужи отец Цанко от храм “Успение Богородично”. Празничната програма бе открита с изпълнение на стихотворението на Елисавета Багряна “Първият учебен ден”.

Радостните си вълнение сподели Петя Димитрова, майка на първокласник, която честити първия учебен ден, в който започва дългото пътешествие във Вселената на знанието.

За настроението в празничния ден допринесе изпълнението на вокална група от третокласници “Усмивки”, мажоретния състав на училището с изпълнението на композицията “Празнична еуфория” и танца Ча-ча на двойка второкласници от Клуба по спортни танци “Киара”. Първокласници пуснаха в небето балони с цветовете на българския трибагреник.

Директорката Боряна Попова удари първия звънец и учителите поведоха първокласниците към класните им стаи.