Съботно матине в ЛХМ “Чудомир” с дует “АДИКТ”

В навечерието на Деня на християнското семейство – 21 ноември в Литературно – художествен музей “Чудомир” се проведе СЪБОТНО МАТИНЕ с участието на Сопраното Нели Петкова и нейният съпруг и партньор на сцената баритонът Теодор Петков.

Един чаровен оперен концерт на нетрадиционно място, в който веселите гласове на оперното дуо достигнаха до сърцата на публиката. В програмата прозвучаха оперни и оперетни арии, джаз, поп и естрада.

Богатият репертоар на дуо “Адикт” включва разнообразни жанрове като опера, оперета, мюзикъл, джаз поп, сцена. А любовта  ги свързва както в музиката, така и в живота. Изнасят концерти в България и чужбина. „Адикт“ означава „пристрастявам се“. Оперното семейство са пристрастени към операта, музиката, изкуството.

Нели Петкова и Теодор Петков, заредиха емоционално всички присъстващи които слушаха техните брилянтни изпълнения. Те представиха произведения от Верди, Бизе и Калман, Ела Фицджералд, Рей Чарлс, Франк Синатра. Концертът бе преливаща се съвкупност между джаз, опера и поп музика, които са осъвременени с интересни аранжименти. В рамките на около час двамата оперни артисти показаха различен стил, одухотворен от музиката на 20-и век.

Съвсем наскоро сопраното Нели Петкова и Теодор Петков се изявиха в операта „Лястовичката” на Джакомо Пучини. Произведението е рядко показвано дори и по европейските оперни сцени.

 


 

loading…