Седмица на народните будители и патронен празник на ОУ „Георги Кирков“

Този понеделник в ОУ „Георги Кирков“ започна седмицата, посветена на Народните будители и Патронния празник на училището.

В първия ден от множеството инициативи, изяви и мероприятия, които предлага празничната програма, на гости в ОУ „Георги Кирков“ беше д-р Искрен Красимиров, който представи образователен спектакъл, преобразявайки се в образите на Паисий Хилендарски и участник в четата на Христо Ботев. Искрен Красимиров е автор на над 20 документални филма, доктор по кинознание и киноизкуство, магистър по история, преподавател в Нов български университет, писател, режисьор, оператор, продуцент и основател на проекта „Незабравимата България“. В урока по родолюбие учениците от вторите класове се потопиха в миналото като по интересен и проактивен начин преминаха през линията на времето и всички важни исторически личности-будители и събития, от създаването на българската държава до Освобождението на България.

Програмата на празниците включва още:

  • Конкурс за най-добър рецитатор „Заветът на нашите будители“, в който ще се публикуват видеа на участниците, като ще спечели видеото с най-много харесвания;
  • Фотоизложба, включваща фотоси от важни моменти в историята на училището;
  • Изложба с конкурсен характер „Пробуждане“ в две възрастови групи ( начален и прогимназиален).

На 27 октомври ще бъде тържественото честване на патронния празник на училището и Деня на народните будители.