Ще има ли затруднения в изплащането на пенсиите

От понеделник, 8 август, “Български пощи” започват изплащането на пенсиите за август.

За да не се образуват струпвания по гишетата, се препоръчва възрастните хора да използват не само сутрешните, но и следобедните часове, за да си получат парите. Стефка Дерменджиева – от Централна поща, каза, че не се очакват затруднения с изплащането на пенсиите.

“Има изготвен график в пощенските станции, който е достъпен на видно място за клиентите, раздаването на пенсиите ще започне от 8 число на месеца до 22-ри включително. Желателно е да няма струпване на възрастните хора. Всеки, който желае да си получи пенсията, може да си я получи във всяка една пощенска станция в страната – независимо от населеното място.”

“Желателно е всеки пенсионер да посети съответната пощенска станция, на която желае да получи своята пенсия и да се информира за неговата година – на коя дата е посочено да се получи пенсията, според графика на съответната пощенска станция”

Още миналия месец изпълнителният директор на “Български пощи” Богдан Теофанидис апелира: “Призоваваме хората да не се струпват сутринта! Моля хората, когато е възможно, да спазват графиците и да не се струпват в сутрешните часове”.

Източник: Pariteni.bg

loading…