Силен старт на новата учебна година за “светлинките”

С престижни награди и нов роман, започна новата учебна година за клуб „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Ив. Рилски”. Клубът отвари врати на 25 септември, след уикенд изпълнен с нови отличия и радостни изненади. По традиция, и тази година призьорите от един от най-обичаните литературни конкурси ”Бодлите на таралежите” бяха не един, а трима.

Престижното жури  – Здравка Евтимова, Иво Сиромахов, Бойко Василев и Бойко Ламбовски, отличи Ралица Спасова, Поля Лалева и Геновева Трифонова, сред десетте лауреати, от цялата страна, разпределени в две възрастови групи. Радостна изненада за “светлинките” беше, че тази година голямата награда на журито в първа възрастова група грабна Ралица Спасова, а във втора Геновева Трифонова, което се случва за първи път в историята на конкурса – две деца от едни и същи клуб да са носители на наградата на журито.

С престижна награда ни зарадва и единайсет годишната Версавия Янкова, която е носител на второ място от националния конкурс, за детско-юношеско литературно творчество „Слънчево момиче”. Тя е и миналогодишната носителка на наградата на рубриката от конкурса ”Бодлите на таралежите”.

По покана на организаторите на националния фантастичен фестивал „Булгакон”, “светлинките” направиха предпремиера на най-новия си роман „ТЕ, които говорят с мълнии”. Освен част от авторите, на представянето присъства и дванайсет годишната художничка на корицата, Рая Енева. По щастливо стечения на обстоятелствата, Рая също е една от миналогодишните призьори от конкурса ”Бодлите на таралежите”, който за 17-годишното си съществуване е зарадвал с признание десетки “светлинки”.

Клубът се надява на една много ползотворна учебна година, след този летящ старт.