“Снимам за да съхраня за поколенията важните събития, красотата на човека и природата” – Артин Азинян

Известният фотограф Бедрос Азинян представи над 300 сканирани от негативи и диапозитиви уникални кадри на Казанлък от края на 40-те до началото на 90-те години на миналия век подвързани във фото-разказ и 100 фотоса окачени по стените на Художествената галерия.

История във времето на града, това е книгата „Моят Казанлък“, а част от кадрите бяха показани за първи път. Казанлък – неговите стари махали, променящият му се облик, началото на мащабното строителство на жилищните блокове, появата на кварталите, главните улици, оформянето на централния площад. Индустрията, земеделието, Празника на Розата, хората на Казанлък и знакови личности посетили града са запечатани в уникалната книга.

Кадрите са дело на легендарния Артин Азинян, в които е успял да заснеме, запише и съхрани времето, в което е живял, съзвучието и ритъма на случващото се около него. „Съкровищницата на татко“ – така определя незабравимите кадри от историята на Казанлък, Розовата долина, Долината на тракийските царе фотограф – художникът Бедрос Азинян, който е съставил книгата. Прегледал е над хиляди уникални фотоса, за да избере тези, включени в албума и изложбата.

Във фотографската изложба съпътстваща книгата, бяха показани част от фотографиите, които са в основата изданието. Фотосите са изкопирани по класическия метод и способ, лично от Артин Азинян в неговата фотолаборатория.

Вижте още:

loading…