СУ „Екзарх Антим I” бе отличено от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

В София се състоя тържественото отбелязване на 15-годишния юбилей на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. На него бяха връчени и ежегодните награди за образование на сдружението. Наградите отличиха най-изявените и мотивирани представители на асоциацията в пет категории: “Отговорник на годината”, “Учител на годината”, “Директор на годината”, “Езиков център на годината” и “Училище на годината”, съобщиха от асоциацията.

Отличието “Училище на годината” получи най-старото учебно заведение във Враца и региона – Средното училище (СУ) “Христо Ботев”. На второ място се класира Второ СУ “Проф. Никола Маринов” в Търговище, а трето място зае СУ “Екзарх Антим I” в Казанлък. Наградата бе връчена на директора на училището Радиана Стефанова.

Постъпилите кандидатури бяха оценени от експертно жури, в което са: писателят и специалист по демография и етно-религиозни конфликти Георги Бърдаров, мениджърът за образователни програми към Google – Наталия Митева, главният инспектор в Националния инспекторат по образованието Надежда Николчева, и преподавателят по информационни технологии в столичното Първо СУ “Пенчо П. Славейков”, с над 20 години опит в професията – Искра Георгиева.

Всички победители получиха специални плакети и грамоти, а церемонията бе придружена от празнична програма с участието на певицата Маги Джанаварова и на музиканта Денис Попстоев.
По повод отличието кметът Галина Стоянова сподели: “Поздравления за директора на СУ “Екзарх Антим I” Радиана Стефанова и екипа й, на учениците и родителите за престижната награда, която получиха от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България! Наградата е за всички Ви, защото Вие сте СУ “Екзарх Антим I” – с Вашите отговорност, загриженост, желание за работа и успех и творческо дръзновение! Честито! Да се множат успехите Ви и признанията!

Бъдете здрави и продължавайте заедно напред!”
Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена от издателството “КЛЕТ България” ООД, представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Асоциацията е организатор на най-голямото състезание по английски език Kangaroo Global linguistics, като до момента през него са преминали над 100 000 ученици. В асоциацията членуват над 130 от най-добрите училища у нас, като тя е пример е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.

Източник: БТА

loading…