“Светлинките” от ОДК „Св. Ив Рилски” отново блеснаха в национални конкурси

Децата и младежите от клуб „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Ив Рилски” продължават да жънат успехи от конкурси и изяви в цялата страна.

С голяма радост клубът посрещна първата награда на най-малкия участник – четиригодишния Цветин Радевски. Талисманчето на светлинките вече е участник в над десет национални конкурса за рисунка и кратка приказка, като измисля и разказва пред всички деца удивителни истории, които вдъхновяват по-големите.

С награди за приказка са и умелите разказвачки на причудливи истории –  Версавия Янкова – 9г. и Рая Енева – 10г. От престижния национален конкурс  „Моите детски мечти”, отличените са, Рая Енева, Фая Гератлиева и Диан Драгнев.

Петима са наградените ученици от националния конкурс „Един ден сред природата на България”, това са: Диан Драгнев, Геновева Трифонова, Рая Енева, Лъчезар Йорданов и Кирил Димов.

Въпреки многото награди и признание, Светлинките не са се отпуснали нито за миг. С пълна пара е подновена работата по детската приказка в стихове „Тайните на старата върба”, а децата вече чакат пролетта, за да заснемат клип, по сценария, който са подготвили.

По-големите ученици все още работят по романа наречен някога, „Момчето, което можеше да излиза”, който вече има и ново заглавие – „ТЕ, които говореха с мълнии”.

loading…