Театър и за най-малките по време на 16-те Празници в долината на тракийските царе

Програмата на Празници в долината на тракийските царе 2021 ще предложи приятни театрални емоции и на най-малките зрители с три представления на Държавен куклен театър Стара Загора. В кулминационните дни на Тракийските празници децата ще имат възможността да се насладят на някои от любимите си приказки, разказани с красиви кукли:

  • 4 септември / Алиолувата къща / 11 часа – ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА по Шарл Перо

драматизация и режисура: Цвети Пеняшки

сценография и кукли: Илина Стефанова

музика: Милен Апостолов

Участват: Ивана Бобойчева и Йордан Тинков

Бабата на Червената шапчица е болна и тя трябва бързо да занесе кошничка с продукти, за да й помогне. Пътят й обаче минава през гората и там тя се среща с един “добронамерен” Вълк, който й помага да стигне до къщичката на бабата.

Дали обаче намеренията му са чисти и защо не трябва да говорим с непознати ще разберете в спектакъла на ДКТ Стара Загора.

  • 5 септември / Алиолувата къща / 11 часа – ТРИТЕ ПРАСЕНЦА

Адаптация и режисура: Елица Стоянова

Сценография и кукли: Николай Демеров

Музика: Георги Генов

Участват: Станислав Матев и Яна Иванова

Трите прасенца вече са големи и решават всяко от тях да си построи къщичка.След редица премеждия, те научават най-важния урок – ако си помагат, ако са задружни в игри  и в беди, дори Вълкът не е толкова страшен!

  • 6 септември / Розариума / 11 часа – ПРИНЦЕСИТЕ И ЗМЕЯТ по М. Машатова

Сценична адаптация и режисура – Кирякос Аргиропулос

Сценограф – Анна Пулиева

Композитор – Петър Цанков

Участват: Татяна Андреева, Елица Матева, Калоян Георгиев

Понякога изборът на невеста може да затрудни дори един змей !!! Няколко принцеси в една забавна история, наситена с много музика, смях сълзи и още нещо…

Въпреки над 60-годишната си история Държавен куклен театър Стара Загора се радва на изключително млад ансамбъл и разнообразен репертоар. Театърът се нарежда сред водещите у нас в сферата на куклено-театралното изкуство и е носител на редица национални и международни призове за високото професионално ниво на творческия състав.

ПРАЗНИЦИ В ДОЛИНАТА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ 2021 ОЧАКВА И НАЙ-МАЛКИТЕ СИ ГОСТИ!

loading…