Thracian Run and Bike 2022 привлече стотици състезатели в Казанлък

Спортното събитие Thracian Run and Bike и тази година събра стотици любители на бягането и колоезденето. Основната цел на събитието бе да се популяризират спорта, физическата активност и опознаването на красотата на град Казанлък и околностите, наричани още Розова долина и Долината на тракийските владетели.

Състезателите премериха сили в 5 дисциплини – 9, 24 и 42 км – бягане за мъже и жени и 24 и 40 км – колоездене за мъже и жени.

Първи при мъжете в бягането на 9 км стана Даниел Иванов, а при жените – Маринела Цекова. В бягането на 24 км първенци станаха  Славян Генчев и Силвия Данчева.

Златото при мъже в бягането на 42 км  отиде при Иво Андреев, а при жените златото бе за Александра Топалова. В колоезденето 24 км първи финишираха Тодор Ангелов и Веси Тодорова, а в 40 километровата дистанция – Димитър Михайлов и Кристина Дончева.

Победителите до 3-то място при мъжете и жените в отделните дистанции и дисциплини получиха медали и предметни награди, осигурени от спонсорите на събитието. Първенците в отделните категории получиха и  тениски с логото на състезанието.

Организатор на състезание беше Спортен клуб “Планинско бягане и Туризъм – Казанлък”.


loading…