Цената на агнешкото достига 25 лв. за килограм

Цената на агнешкото в търговската мрежа достига 25 лв. за килограм. Това сочи ценовия анализ на  основните хранителни продукти за първата седмица на април, направен от Министерството на земеделието.

В Силистренска област се продава най-скъпото олио в България, а най-скъпите яйца купуват хората в Плевен и Велико Търново.

Между 4,50 и 7 лева се движи цената на олиото в началото на април, като най-евтино е то в търговските вериги. С по два-три лева е по-висока цената в малките магазини. Между 25 и 40 стотинки пък е цената на яйцата.

Тенденцията е към поскъпване, като има райони, в които скокът е с над 20 процента за седмица, сочат данните. С ясна тенденция към поскъпване е и пилешкото месо, като цената му в различните региони и търговски обекти варира между 6 и 8 лева за килограм.

Две седмици преди Великден цената на агнешкото месо, което по традиция се търси за празниците, се разполага в диапазона между 18 и 25 лева за килограм.

Анализът на агроведомството не посочва дали става въпрос за българско месо, а фермерите предупреждават, че по-евтиното агнешко вероятно е внос от Македония.

Източник: Pariteni.bg

Свързана публикацшя от миналата година

Преди Великден: Какво става с Агнешкото?

loading…