Участниците в конкурса “Чудонемирчета 2023” са известни…

На 15 март приключи записването за участие в Детския конкурс за изпълнение на хумористична творба „Чудонемирчета“. В тазгодишното издание на традиционния детски конкурс  ще вземат участие общо 124 деца на възраст от 4 до 14 години. Това съобщават от Общинска библиотека „Искра“. Миналата година участие в конкурса са взели 144 малчугани.

Конкурсът се организира за десета поредна година от ОБ „Искра“, Община Казанлък и фондация „Чудомир“ е част от програмата на Чудомирови празници 2023. Той ще се състои на 25 март от 10:00 часа в залата на Военния клуб в Казанлък.

Хумористичните творби, които ще бъдат представени от децата, ще бъдат в жанровете поезия и проза, а участниците са разделени в четири възрастови групи. Най-много участници има в първата възрастова категория от 4 до 6-годишна възраст. Те са 80, като сред записалите се преобладават деца от казанлъшките детски градини „Мечо Пух“, „Юрий Гагарин“ и „Слънчице“. 46 от тях ще участват с поетични творби, а 34 – с проза.

Втората възрастова група обхваща учениците от първи и втори клас. Записани са най-много деца от  ОУ„Георги Кирков“, ОУ„Св. Паисий Хилендарски“ и ОУ„Кулата“. В трета и четвърта възрастова група участниците са предимно от читалища. За поредна година ще се включат деца от Народно читалище „Христо Ботев“ в село Розово и Народно читалище „Пробуда – 1920“ в село Копринка.

Източник: БТА

Свързана публикация

Конкурсът “Чудонемирчета 2023” очаква младите казанлъшки таланти

loading…