Учениците от ОУ “Георги Кирков” отбелязаха Международния ден без тютюнопушене

Учениците от 5. А клас от ОУ “Георги Кирков” гр. Казанлък с класен ръководител г-жа Миглена Шуманова отбелязаха Международния ден без тютюнопушене със своите рисунки и казаха: “Не на тютюневия дим!” Към инициативата се включиха с рисунки и учениците от 5. Б клас с класен ръководител г-жа Надежда Инджова, а Абел Шамова от същия клас създаде презентация, обобщаваща рисковете и вредите от тютюнопушенето.

Международният ден срещу тютюнопушенето отбелязаха и второкласниците като гледаха подходящ учебен филм. В рисунки те опитаха да изобразят вредното влияние на тютюна у хората.

Ванеса Дончева и Габриела Христова от 7. А клас споделиха в презентация историята на тютюнопушенето и последствията от разпространението му.

По традиция денят се отбелязва всеки трети четвъртък на месец ноември.  Министерство на здравеопазването призовава всеки пушач на този ден да се опита да положи началото на отказване от тютюнопушене в името на собственото си здраве, както и на здравето на близки и приятели, които присъстват в обкръжението му като пасивни пушачи.

България е с най-висок процент на пушачи сред възрастното население и с втори най-висок процент сред подрастващите момичета.

loading…