Ударно развитие на индустриалните зони започва икономическото министерство

Министър Богданов: Разработваме стратегия за развитието на индустриалните зони в България. Започват активни разговори с бизнеса от цялата страна.

Министерството на икономиката и индустрията започва активна кампания за създаване и реализация на цялостна нова политика за развитие на индустриалните зони и паркове. Развитието им трябва да е свързано с конкретни сектори и да е обвързано с очакванията на инвеститорите в тези сектори. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов.

“Новата стратегия за развитието на индустриалните зони цели да реши един от основните проблеми, които адресираха към нас голяма част от инвеститорите, с които се срещаме – неподготвени индустриални терени, без необходимата инфраструктура и ресурси“, посочи той. Министърът обяви, че започва активна работа, за да бъдат подготвени терените, които са необходими и инфраструктурата към тях.

“Виждаме зони, в които липсва организация. Инвеститорите имат нужда за месец два да започнат работа и да стартират производство. За да сме ефективни в привличането на инвеститори е нужно да изградим ключови зони, структурирани в конкретни индустрии, каза Богданов.

По думите му започват активни разговори с бизнеса от цялата страна. “Правителството е ангажирано да даде стабилност и сигурност на компаниите в страната”, заяви министърът. И още: “За нас е изключително важно да осигурим предвидимост и подкрепа в осигуряването на необходимите ресурси, за да могат българските компании да се развиват успешно, да отварят нови пазари, да добавят стойност към своите производства“.


 

loading…