В казанлъшкото “Механо” тържествено отбелязаха 97 години от основаването му

Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ в Казанлък тържествено отбеляза 97-та си годишнина. Тържеството започна с почетен караул на представителна група от Осми ученически гвардейски отряд и поднасяне на венци и цветя пред паметника на казанлъшкия предприемач Иван Хаджиенов в двора на училището. Празненството продължи с изпълнения на Трети ученически духов оркестър и на фолклорен състав.

В тържественото си слово директорът на гимназията Мариана Демирева подчерта, че „Иван Хаджиенов“ е гимназия, разпознаваема в цялата страна. „Ние имаме право да мечтаем, защото се вписваме в програмата на днешните заслужили професионални гимназии“, заяви тя.

Тя връчи и специални награди, присъдени с решение на Педагогически съвет. Званието „Почетен Хаджиеновец“ получиха Момчил Тодоров и Тони Алексиев. Наградата „Достоен Хаджиеновец“ получиха учениците Катрин Евтимова и Петко Владов.

От гимназията изказаха специална благодарност на представителите на бизнеса в града, с чиято помощ е осъществена формата на дуално образование и изтъкнаха, че са едно от първите училища в страната, въвели този модел.

Специални гости на церемонията бяха дългогодишният директор на учебното заведение Христо Гъдев, омбудсманът на Казанлък Гинка Щерева, ръководителят на направление „Образование и квалификация“ в завод „Арсенал“ АД Владимир Чучумишев, както и представители на бизнеса и партньори на училището.

Празникът продължи с традиционното шествие на учениците, наречено „Парад на професиите“ под мотото „Креативни, технични, различни”.

По повод празника на училището бе подредена и фото изложбата „97 години ПГ „Иван Хаджиенов“ във витрината на Културно-информационния център на ул. Искра №4.

loading…