В оспорвана надпревара шахматистите от ШК „Казанлък 21“ завоюваха три медала

На 20.02. клубът по шахмат при ОДК „Св. Ив. Рилски” с треньор и ръководител FIDE майсторът Петранка Драганова проведе първия в Казанлък – Детски национален турнир по шах за купата „Васил Левски”, посветен на Апостола на свободата. В изключително оспорвана борба, над 90 деца от 6 до 14-годишна възраст от цялата страна – от София, Пловдив, Бургас, Габрово, Велико Търново, Раднево, Казанлък и други, се състезаваха за купата и за призовите места. На турнира участваха и деца от Македония.

ШК „Казанлък 21“ спечели първите си 3 медала за 2021 година. Ния Малчева завоюва златен медал в групата на момичетата до 7 години момичета, Калина Шипкова – златен медал за момичета до 10 години. В тази група за първа година играе и Християна Кирилова, която спечели сребърен медал.

Достойно се представиха и момчетата от клуба, въпреки много силната конкуренция.

Първата Купа „Васил Левски”  при децата до 8-годишна възраст,  спечели Александра Пехливанова от Пловдив. При юношите до 14 години тя беше спечелена убедително от Николай Желев от Бургас, който се класира с най-много точки, след шест победи и едно реми.

Специалната купа за най-добре представил се състезател от ШК „Казанлък 21“ отиде при златната медалистка Ния Малчева от ДГ „Теменуга“.

loading…