В СУ “Екзарх Антим I” работят по проект “Глобални цели – готови за действие”

Започна работата на екип от учители и ученици от СУ “Екзарх Антим I” по Проект “Глобални цели – готови за действие” по програма “Еразъм+”, съфинансирана от ЕС/ “Global Goals-Ready for Action”. Екипът на проекта представи училището на партньорите от Италия, Белгия и Унгария в специална презентация.
До м. март 2024 год. по проекта ще работят учениците: Максим Илиев, Мартин Карамалаков, Виктория Арнаудова и Кристиян Георгиев от 11 б, Неделина Неделчева от 11 а, Ани Тенева и Марияна Димитрова от 11 в, Деляна Нанева и Виктория Тодорова от 10 б, Камелия Димитрова и Милена Манева от 10 в, Майкъл Далиев от 9 в и Даная Костова от 8 в, и учителите Наташа Джуркова- автор и координатор на проекта, Никола Атанасов – преподавател по изобразително изкуство, Валя Радева – преподавател по биология и ЗО, Доника Димитрова – преподавател по химия и ОС.
Учениците от партньорските държави ще участват в уъркшопи за представяне на STEM уроци с театрални елементи, интегриране на глобалните цели на ООН в различни учебни занятия, във флашмобове, ще съставят пиеси и ще ги поставят в партньорските градове.
Младшите посланици на европейския парламент запознаха своите партньори от Италия, Белгия и Унгария с дейността на Европейския парламент и работата на европейските институции, европейската демокрация и европейските ценности и с Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН.
Онлайн срещата на 60 ученици и учители от SU Rkzarh Antim I, Kazanlak, Bulgaria- the coordinator; Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie, Bornem, Belgium; Istituto Tecnico Commerciale Statale e per Geometri “Enrico Fermi”, Pisa, Italy; Tóth Árpád Gimnázium, Debrecen, Hungary се проведе на 28 февруари.
Младшите посланици на Европейския парламент Славена Кирова, Деляна Нанева и Неделина Неделчева представиха на партньорите изготвените от тях презентации за ЕС и Глобалните цели специално за проекта “Глобални цели-готови за действие” съфинансиран по програма Еразъм+ на ЕС.
За първи път партньорите ще се срещнат на казанлъшка територия от 16 до 22 април.
loading…