Великденска украса създава празнично настроение в Енина

Екипът на кметство Енина, по инициатива на кмета Димитрина Дончева, подготви украса за радост и празнично настроение на всички жители и гости на селото. Красиви цветя, зайчета, пъстра цветна арка, големият великденски заек-дарение от Диляна Балканска, нашарени яйца- символ на живота и още много изненади красят района на Кулата в село Енина.

“Ние отново доказахме, че когато обединим усилия, постигаме много. Благодарим на децата от детската градина, които украсиха макета на яйце с много старание и радост заедно със своите учители. Благодарим и на учениците от училището с ръководители Людмила Терзиева и Михаил Тасев които с творческо вдъхновение рисуваха и превърнаха всеки макет в произведение на изкуството. Помогнаха много хора, но не може да не благодарим и на художника Михаил Вълчев, синът на енинката Василена Балабанова, чието нарисувано с икона яйце ни напомня, че вярата е най-силната опора по пътя към нашето благоденствие. Благодарности и на Димитър Василев, Бончо Зъбов и Иван Нашков за изработката на надписа ,,Христос Воскресе“.”, сподели кметът на Енина Димитрина Дончева.

“Живеем в трудно, пандемично време, не можем да се съберем на голямо великденско хоро, да се повеселим с добри съседи и приятели. Но когато мислим за своите близки пак сме заедно с тях. А ние, екипът на кметство Енина, сме с всички вас. И заедно с вас ще си пожелаваме да възкръснат добротата, успехите, семейните ценности, красотата в човешките отношения, вярата, че ще дойдат и спокойните времена, без болести и маски. Нека възкръснат хубавите енински традиции, нека пазим историческото минало и да обогатяваме красотите на селото ни. Да пазим християнските добродетели, да предаваме на децата си завета, че както дървото е силно с корените си, така и хората са силни ако имат своя род и родина, ако обичат и пазят своето родно място.”, пожелаха в социалната мрежа от кметство Енина.

loading…