Внимание, опасно студено времен днес в 9 области на страната

Жълт код за ниски температури е в сила за 9 области на страната за 15 февруари, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението за ниски температури е в сила за областите София град и област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. В тези области времето ще бъде студено, с отрицателни средноденонощни температури.

Иначе днес облачността над страната ще бъде променлива, над много райони намаляваща до слънчево време. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 0° и 5°, в София – минус 1°- 0°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 1° и 3°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, над масивите от Югозападна България по-често значителна, на отделни места ще превалява сняг. Ще духа умерен и силен северен вятър, по най-високите части от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 8°, на 2000 метра – минус 16°.

loading…