Внимание: Отвориха „червени коридори“ за Covid-19 при личните лекари в Поликлиниката

От 1 септември личните лекари, използващи кабинети в сградата на казанлъшката Поликлиника, ще приемат  по „червен коридор“ всеки делничен ден от 12:00 до 13:00 часа само пациенти с коронавирусни симптоми.

Това е разпоредил управителят на общинското дружество ДКЦ „Поликлиника – Казанлък“ ЕООД д-р Красимир Пейчев. Заповедта е в изпълнение предписание на РЗИ – Стара Загора. На задължителна изолация и болнично лечение подлежат пациентите над 60-годишна възраст, при тежко протичане на инфекцията. Към ковид отделенията ще бъдат насочвани също пациенти с тежко клинично протичане на заболяването – температура над 38 градуса, задух или затруднено дишане, отделяне на храчки. На болнично лечение ще подлежат и лица с придружаващи хронични заболявания и имунен дефицит.

На задължителна изолация и 14-дневно домашно лечение подлежат асимптомните лица, които са заразоносители. А също и пациенти с леки клинични оплаквания: температура под 38 градуса, кашлица, загуба на вкус и обоняние, стомашно-чревни симптоми, без промени в психическия статус (объркване или летаргия), без придружаващи хронични заболявания и имунодефицит.

От 1 септември в Поликлиниката възстановява своята работа и специализираният ковид кабинет, който прераства в Ковид зона. Целта на зоната е да облекчи работата на болничните ковид отделения, като поеме по-леките случаи. Пациентите ще имат право на два безплатни прегледа в рамките на 10 дни. Работното време е от 7:30 до 16 часа. Входът към Ковид зоната е от западната страна на Поликлиниката, където се намираше белодробният кабинет.

loading…