ОБНОВЕНА:Задържаха за 72 часа 37-годишен казанлъчанин за притежание на амфетамин и марихуана

На 07.12.2022 г. в РУ-Казанлък е започнато бързо производство по чл.354а, ал.3, т.1 от НК срещу 37-годишен казанлъчанин, затова че на същата дата, в дома си, е държал високорискови наркотични вещества, за които изготвената експертиза показва, че са  амфетамин с тегло 0,39 гр. и марихуана с тегло от 0.48 гр.

Мъжът  е задържан за срок до 24 часа.

Източник: Бюлетин на ОДМВР Стара Загора

В рамките на действието на координационен механизъм е проведена среща между прокурор от състава на Районна прокуратура-Стара Загора, служители на РУ-Казанлък и на отдел „Закрила на детето“. Разгледан е сигнал, че две момичета, малолетно и непълнолетно, системно посещават дома на 37-годишния К.А., където употребяват наркотични вещества. След поискана помощ от родителите те са били изведени принудително със съдействието на полицията.

При анализ на тези данни и в рамките на извършената операция по направление наркотични вещества в жилището на К.А., на 37 г., са намерени марихуана и синтетични наркотици. Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем К.А. за това, че на 7 декември 2022 г. в гр. Казанлък без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества – амфетамин и коноп /марихуана/, установени с физикохимическа експертиза –  престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс.

К.А. е установен и задържан в къщата си в гр. Казанлък. В него са намерени амфетамин и марихуана.

К.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е осъждан и преди за кражби и притежание на наркотични вещества. Настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на осъждане за притежание на наркотични вещества.

Днес, 9 декември 2022 г., Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.А.

Снимката е илюстративна.

loading…