Задава се Open Buzludzha Fest – фестивал в подножието на Бузлуджа

Стефан Вълдобрев, Уикеда, Иван Шопов и още много музиканти се включват в първия по рода си благотворителен фестивал на Проект Бузлуджа
“OPEN BUZLUDZHA FEST”

На 23, 24 и 25 юли тази година едно от най-красивите места в Балкана – подножието на паметника Бузлуджа, ще се оживи с много музика, култура и забавления. Събитието е “Open Buzludzha Fest”, а сред изпълнителите са Стефан Вълдобрев, Уикеда, Иван Шопов, Оги 23, Мила Роберт и много други любими музиканти.

Очаква ви едно приключение, което обединява желанието за слънце, планина, музика, културно наследство, вкусна храна и любопитни дейности в рамките на този запомнящ се летен уикенд. А за още по-доброто изживяване на фестивала, ще има и специално изграден палатков лагер.

Средствата от събитието ще бъдат използвани за паметника Бузлуджа, като настоящата  цел е набирането на 64 000 лв. за опазване на външните мозайки.
Билетите са вече в продажба и могат да бъдат закупени ТУК.

“Open Buzludzha Fest” е кулминация на представянето на “Плана за опазване и управление” на паметника Бузлуджа, който е плод на двугодишната работа на международен екип от експерти. Резултатите ще бъдат показани в рамките на фестивала и обстойно презентирани на международната конференция за дисонантно наследство, която ще се проведе непосредствено преди него на 22 и 23 юли в Исторически музей “Искра”, град Казанлък.

Фестивалът се организира от фондация “Проект Бузлуджа”, Bar Dak и Малин Миланов – Монти, с подкрепата на Община Казанлък, партньори и доброволци.

Повече информация за събитието и за Проект Бузлуджа можете да намерите във Facebook и на: http://www.buzludzha-project.com/ 

Вижте още:

loading…