„Заклинанието на розата“ събра малки и големи в зала “Иван Милев”

В Изложбена зала “Иван Милев” на 18.06.2021 г., казанлъчани присъстваха на премиерата на фентъзи романа „Заклинанието на розата“ от Тони Бейм, първа част от поредицата „Флийкс: приключения из световете“.

Всички имаха удоволствието да се срещнат с авторката, която разказа за интересния път на книгата от Америка до България, както и за необичайните герои и техните приключения.

На премиерата участваха Милена Дервишева – издател, Красимир Ортакчиев – поет от града на розите и Иван Матев – актьор.

Родена и израснала в Стара Загора, Тони Бейм завършва специалност „Българска филология” в ПУ „Паисий Хилендарски” и допълнителна квалификация „Английски език”. Работи за малко в местно радио и регионален вестник, а по-късно преподава английски език. През 2008 г. заминава за САЩ и скоро след това започва пише настоящата история. Първоначалната идея е за кратък хумористичен разказ-пародия в духа на фентъзи, но впоследствие се превръща в по-обемна приказка. Живее в щата Мичиган със съпруга си, дъщеря си и двете си котки.

Флийкс: приключения из световете ЗАКЛИНАНИЕТО НА РОЗАТА
Типичен за жанра на фентъзито, дебютният роман на Тони Бейм хваща читателя в своята прегръдка и обсебва мислите му, за да го отведе в различните светове, в които ще попадне главният герой Флийкс в търсене на любовта и следвайки своя път. Приключенията на Флийкс се превръщат в приключения на читателя и леко и неусетно той потъва в световете, сътворени от авторката, за да се бори със злото, да превъзмогне препятствията по пътя, да се потопи в символиката на преминаването през световете, да се вълнува от срещите и сблъсъка с различни същества и да очаква с нетърпение развръзката… Авторовият стил е лек и интересен и изключително умело превръща читателя в герой от романа, който се вълнува, съпреживява, бори се, преминава и обича…

Вижте още:

loading…