Запасни офицери от Казанлък взеха участие в разширено областно заседание на СОСЗР в Стара Загора

Председателят на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва ген. Златан Стойков посети Стара Загора във връзка с подготовката на четвъртия национален събор на запасното войнство. Той взе участие в разширено областно заседание на СОСЗР.

На заседанието бяха разгледани важни въпроси от дейността на съюза, подготовката на редовния конгрес, както и организацията и провеждането на ІV национален събор на запасното войнство. В обсъждането се включиха и представители на ръководството на казанлъшките запасни офицери.

По късно, във връзка с подготовката на националния събор, ген. Стойков придружен от част от ръководството се срещна със секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов.

Ген. Стойков сподели задоволството си от добрата организация при провеждането на първия и втория събори, които се състояха в Казанлък. Изрази благодарност и към кмета Галина Стоянова за помощта при организацията на събитията.

По отношение на целите и задачите на събора той каза: „Първата главна цел на събора е да се популяризира военната служба. СОСЗР подкрепя кампанията на Министерството на отбраната „Бъди войник“. Нашият събор има същите амбиции и се надявам да помогнем за преодоляване на недостига от личен състав в армията. Набелязали сме и други цели. Те са свързани с укрепване на връзката между армията, запасното войнство, органите за сигурност и народа. Не случайно казваме, че това е събор на запасното войнство, а не само на членовете на СОСЗР. Ние продължаваме да работим за реализиране на идеята за обединение на запасното войнство, което ще го направи много по-авторитетно и силно.  Вече имаме определени стъпки в това отношение“.