Защо опаковаха “Голото тяло” пред Галерията?

На страницата на Художествена галерия – Казанлък във Фейсбук е публикувана снимка, която буди любопитство. От екипа на Галерията обясняват:
“През последните месеци екипът на Художествена галерия – Казанлък доказа, че разговорът с публиката е от първостепенно значение за нас. Организирахме поредица от срещи, лекции, изложби, на които заедно търсехме отговори на многото въпроси, които работата в един храм на духовността поражда. За съжаление, има още много хора, до които не успяваме да достигнем и да обясним, че само заедно можем да опазим и съхраним културното си наследство.
Това е причината скулптурата на Христо Песев, която ви посреща на входа на Галерията, да е опакована от няколко дни. След една не особено приятна намеса от външни лица, приложили неподходящата форма за себеизразяване, се налага да се обърнем към реставратор, който да ни върне първоначалния авторски разказ.
Благодарим на всички, които с мнение и съвет се включиха в разискването на тази ситуация и ни помагат в търсенето на решение. Надяваме се на вашето съдействие и при въстановяването на историята около създаването на сградата на галерията, по която активно работим. Пред нас изникна въпросът за автора на релефа, който се намира от дясно на централното стълбище на сградата. Въпрос, на който все още нямаме отговор и ще се радваме, ако можете да ни помогне с информация. Телефоните и имейла на Галерията ще намерите на нашата интернет страница, но разбира се ще се радваме и на всяка среща с вас, в нашите и ваши пространства на институцията.”
Присъединяваме се към апела на Художествената галерия за съдействие и информация!

loading…