Злато за Рени Петрова от школа “Орфей” в конкурса ,,Музиката е мечта‘‘

Голям успех за Рени Петрова, която отново показа голяма певческа класа на Първия Национален конкурс ,,Музиката е мечта‘‘ в София, който се проведе на 25 и 26.02.23 год.  Рени, която тази година ще бъде абитуриентка, пее много успешно вече 9 години при музикалния педагог Мариана Мъгева към Школа “Орфей” при НЧ “Възродена Искра 2000”. Тя доказва таланта си непрекъснато по концерти и събития в град Казанлък и радва публиката по национални и международни конкурси. Печели много престижни награди и има пълния комплект в колекцията си. Журито оценява таланта й, като дава високи оценки.

Конкурсът ,,Музиката е мечта‘‘ за Рени е последния, като ученичка. Само едно първо място бе дадено от авторитетното жури в състав: певиците Нели Рангелова и Диа, текстописеца Иван Тенев, музикалния редактор на БНР ,,Хоризонт‘‘ Здравко Петров, Иван Димов – вокален педагог. Тя грабна златния медал!

Самата Рени Петрова сподели с пост във Фейсбук: “Завръщам се с награда за първо място от последния конкурс, в който участвам “Музиката е мечта”. Искам да благодаря сърдечно на всички, които ме подкрепяха през годините, които ми помогнаха да стигна дотук, най-вече искам на благодаря на родителите ми и на музикалния ми педагог Mariana Mageva, без които това нямаше да се случи. Музиката ще бъде винаги с мен, а тези години ще останат един хубав и незабравим спомен!”

Последното музикално предизвикателство за Рени ще бъде участието и с вокални изпълнения в ,,Магията любов‘‘ на 01.04.23 год., организиран от вестник ,,Искра‘‘ в рамките на ,,Чудомирови празници‘‘.

Отлично се представи на конкурса и Любомир Фънев, който имаше огромна конкуренция от 43-ма певци до 18 год. в неговата група,  като успя да получи Специална награда за изпълнение на английската си песен. Изключително успешно конкурсно участие за големите певци на г-жа Мъгева от Школа ,,Орфей‘‘ в първия национален конкурс за 2023 год.


loading…