Още два класа в Казанлък са под карантина

За изминалото денонощие в България са регистрирани рекордните 914 нови случая на коронавирусна инфекция. Това показват данните на Единния информационен портал. Направени са 6 324 PCR теста, от които 14,5% са положителни.

Най-много новозаразени за изминалото денонощие са регистрирани в София и областта – 278. Следва Благоевград с 91 нови случая на коронавирусна инфекция. Пловдив, с 85. Бургас, с 62. Търговище и Шумен, с по 45. Стара Загора, с 40. Варна, с 30. Монтана и Плевен, с по 28. Сливен и Кърджали, с по 21. Пазарджик, със 17. Ловеч, с 15. Русе и Хасково, с по 14. Враца, с 11. Добрич, с 10. Разград, с 9. Силистра и Ямбол, с по 8. Перник, със 7. Габрово, с 5. Кюстендил, с 4. Велико Търново, с 3. Видин, с 1.

Антирекорд на територията на област Стара Загора – през изминалото денонощие новооткритите носители на КОВИД 19 са 40. По думите на проф. Йовчо Йовчев, изпълнителен директор на Университетската болница в областния град, причината за увеличаващия се брой заразени е в липсата на дисциплина и неспазването на противоепидемичните мерки.

Към днешна дата 29 са настанените пациенти с КОВИД-19 в Инфекциозната клиника. През изминалото денонощие са приети нови 3-ма човека от Стара Загора, 2-ма от село Розово и 1 от Казанлък.

1 е новоприетият пациент в реанимация и така броят на настанените там става 7, 4-има са интубирани и са в тежко състояние.

2 класа от Математическата и Художествената гимназии в Казанлък са под карантина от днес, заради случаи на КОВИД-19 сред учениците, информира проф. Йовчо Йовчев.

Навсякъде има недостиг на кадри и претоварване на здравните работници по отношение на обслужването на пациенти с КОВИД-19. Затова дейността на една от клиниките в Университетската болница е преструктурирана и тя е превърната в звено за лечение на пациенти с бронхопневмонии.

Проф. Йовчо Йовчев призова да бъдем отговорни и да си носим личните си предпазни средства.

Източник: Единен информационен портал; БНР Стара Загора