От 1 юни стартира лятната занималня в ДАПР “ИКТ Център”

Нямаме търпение да изживеем отново заедно едно вълнуващо лято! Мили деца и родители, помогнете ни в това проучване относно летни занимания с програмиране, роботика, дизайн, английски, рисуване и още в Детската академия по програмиране и роботика ИКТ Център! Помогнете ни да го направим по най-добрия начин за нашите деца.

Следим ежедневно взетите решения от правителството, приемаме обаждание от родители и деца с въпроси за летните занимания, че даже и Фейсбук непрекъснато сякаш ни подканя с припомняне на моменти от нашите незабравими летни приключения. Очакваме вашето мнение и изявено желание с попълване на формуляр-анкета тук

От 1 юни имаме готовност да организираме за ограничен брой деца 5-8, на възраст 7-10 години, в по-защитена среда и повишено внимание, занимания в залата и повече навън. Нашата лятна занималня комбинира програмиране, роботика, езици – български и английски, рисуване, спорт и природа. Разполагаме с модерна компютърна зала от над 50 м2.

За всяко дете има индивидуално компютърно работно място. Освен това и комплекти с Lego Mindstorms Education EV3. Вече 40 години комплектите и материалите LEGO® Education разпалват интереса на деца и младежи към наука (S), технология (T), инженерство (E), изкуства (A) и математика (M), абревиатурата STEAM. Ще се запознаят и с роботите пчела и Finch. Децата конструират и програмират действията на роботите и навлизат неусетно в областта на изкуствения интелект и технологиите на бъдещето. Децата разбират, че могат да научат и направят толкова много неща, добиват увереност, използват в пълна сила своето въображение, общуват без телефони и създават приятелства. Много от децата продължават в Детската академия по програмиране и роботика. Други, които са летни гостенчета, отново идват следващата ваканция. Освен, че учим, творим и се забавляваме, ние и спортуваме. Поне два пъти седмично сме на игрищата на Стадиона, в парк „Тюлбето“ и веднъж – на басейн.

При желание за участие на детето – запишете данни във формуляра /тук/ или се обадете на 0878216023. Местата са ограничени до 8, за да спазим препоръчителна дистанция в компютърната зала.

Снимки и информация:  “ИКТ Център” Казанлък