50 години Обич необяснима – тържество на Любовта над Времето

86 златни двойки подновиха брачната си клетва в Казанлък

Домакинът на вечерта, кметът на община Казанлък Галина Стоянова се обърна човешки към младоженците на вечерта: „Вече 3 години виждам толкова много хора, които идват да споделят общия ни ритуал за Златни сватби. Хора, които са прекарали своя съвместен живот в радости, в трудности, но са показали на всички по-млади, че щастето се крепи на уважението, на любовта, но преди всичко на разбирането.“

Кметът на Казанлък по традиция подари мъдра притча за обичта, „за разковничето, което олицетворявате и носите във Вашите 50 съвместни години“.

В качеството си на длъжностно лице по гражданско състояние венча за заветно „Да!“ преданите съпруги и съпрузи, преполовили житейския си път заедно, за да могат да препотвърдят своята клетва.

Галина Стоянва първа поздрави „най-новите и млади семейства в Казанлък“.

Инициативата на Кмета Галина Стоянова се провежда за трети пореден път при стриктно спазване на сватбените ритуали, които с огромно вълнение си припомниха Златните съпруги и съпрузи – Златна наздравица с чаша пенливо вино и целувка с „Горчиво!“, разчупване на обредната погача, да се знае кой води в следващите 50, Удостоверения за Златна сватба, връчени лично от Кмета на града, Сватбена торта, първи Златен брачен танц и общото Сватбено хоро.

В Златния сватбен празник още романтика внесоха: Танцов Ансамбъл „Арсенал“ с ръководител Христо Стоянов и танцови двойки от Клуб по спортни танци „Роза“, с ръководители Ваня и Петър Радеви, Рени Петрова от школа „Орфей“ при Народно читалище „Възродена искра – 2000“, с вокален педагог Мариана Мъгева.

Община Казанлък направи съпричастни близките на 86 Златни младоженци с предаване на живо на официалната церемония.

Неповторимите емоции на 172 Златни сърца на Казанлък достигнаха до стотици техни деца, внуци, близки и приятели чрез видео канала YouTube и профила на Общината във Фейсбук, всички, обединени от уникалното за града ни събитие – поклон пред Живота, тържество на Любовта над Времето.