“Бъдеще за децата“ очаква номинации за своите награди

За пета поредна година Сдружение “Бъдеще за децата”, в партньорство с Фондация „Сийдър” и с подкрепата на Община Казанлък ще връчи своите награди за общественици, граждани, приятели на детето, дарители, фирми и граждански структури, подкрепили децата в нужда. Предложенията ще се приемат до 28 май, като право на номинация имат всички организации работещи с деца – училища и детски градини, клубове, читалища, детски центрове и отделни хора, които да разкажат историята на добрия човек, подал ръка на дете или семейство в нужда.

Номинациите за наградата за личности и организации могат да бъдат в няколко категории: обществена личност – с цялостен принос за децата на Казанлък; бизнес с кауза – развитие на корпоративни социални програми и проекти за децата на Казанлък; приятел на детето – доброволци, професионалисти – учители, специални педагози, психолози, лекари, доброволци, малък и среден бизнес, институции, организации, обществени личности в областта на културата и изкуството – хора, направили нещо значимо за нашите деца.

Предложенията ще бъдат прецизирани от специална комисия, в която ще участват представители на сдружение „Бъдеще за децата”, на Фондация „Сийдър” и Община Казанлък, доброволец, представител на медиите и едно дете.

Всеки член на комисията има право да даде своя глас за предпочетена от него кандидатура от категориите – “Обществена личност”, „Приятел на детето” и „Бизнес с кауза”. Комисията ще избере и три истории, които ще получат годишната награда „Бъдеще за децата 2018”.