Озаптете се, деее! Недейте така, бе другарки и другари!

Все пак – има си Регламент: добър, или лош, но все пак си е Регламент. Стига с тази революционна настройка и нагласа да бутаме и да рушим всичко, което на нас не харесва и не ни изнася, за да предлагаме нови илюзорни Проекти, зад които по стара комунистическа традиция винаги стоят някакви лични користни цели, маскирани като общополезни, социални и най-вече като наивистично-популистки.

Не ви мина номера с детските градини.

Не се получи и раздувката с неправомерноусвоените пари по европроекти.

С Равда тотално се издънихте.

За каруците всички забравиха.

Бойко оправи и медсестрите.

Сега с Децата и с тяхната Мечта се заиграхте.

Подло е.

И е недопустимо да развяваш предизборно детските мечти като партийно знаме.

Друг е въпросът, че по този начин компрометирате и най-стария Конкурс за красота в България.

Наистина, ако не можете друго, то поне помечтайте тихо и кротко заедно с децата, вгледани в тяхната Мечта.

Пък то и вашата някой ден може да се сбъдне…

От Община Казанлък призоваха гражданите да не участват в нерегламентирани класации

„Призоваваме казанлъчани да проявят съпричастност към куража на абитуриентките от Града на розите и техните семейства да се впуснат в една от най-вълнуващите надпревари в техния живот „Пътят към короната“ и да не участват в нерегламентирани класации!“. Този призив отправиха в неделя от Община Казанлък по повод появилите се поредни опити в интернет пространството момичетата, кандидатки за короната на „Царица Роза“, да бъдат предмет на нерегламентирани игри. „Община Казанлък категорично се разграничава от подобни вредни инициативи, които внасят тревога в момичетата и техните семейства!“, съобщават още от пресцентъра на Общината.

Зад провокациите стои медията на виден казанлъшки бос на БСП, която първо се опита да очерни красивата фотосесия на 18-те претендентки за короната и дори да я използва за партийни цели, а на следващия ден обяви гласуване във Фейсбук, без знанието на организаторите и участничките в конкурса.

На 3 май „острието“ на медията на неуспелия кандидат за кмет от БСП Васил Самарски бе насочено срещу избора на надгробния паметник „Тюлбето“ до Тракийската гробница в Казанлък, където е направена обща снимка на претендентките за Царица Роза и недалновидното според тях фотографско решение да се съчетае „мрачният черен фон с агресивно червения цвят на потниците на красивите девойки“… Въпреки че точно „Тюлбето“ е една от забележителностите на Казанлък и предпочитано място за снимки както на туристи, така и на новобрачни двойки. А „червеният“ цвят на потниците на момичетата е използван от медията на Самарски с политически подтекст, че „май червената вълна идва в Казанлък“… Въпреки че потниците, с които са момичетата на фотосесията, всъщност са розови, а не червени. А и червени приливи в Града на розите не се очакват нито за евроизборите, нито на изборите за местна власт.

На фона на оплютата „черно-червена“ фотосесия на следващия ден медията на Самарски публикува снимките от същата фотосесия на всичките 18 кандидатки за короната (приснети от витрината на Общинския културно-информационен център, при което розовият цвят е станал червен) и отправя призив към гражданите да се включват в тяхната „игра“, тоест да гласуват във Фейсбук и вотът им да определи Царицата. С лежерното уточнение, че все пак техният глас не е определящ и че това го правят с цел „популяризиране на кандидатките за Царица Роза“… Както се казва, гаден номер, от който впоследствие могат да бъдат извлечени дивиденти от рода, че народният вот се разминава драстично от този на журито, в което по традиция участват известни българи, в това число и посланикът на Япония.

Освен това участничките в конкурса и техните родители въобще не са били известени за подобни конкурси в социалната мрежа, което е вид незачитане на личното им пространство, създаване на напрежение и повод за отказването им от участие в иначе най-популярния конкурс в България, чието начало е поставено преди 51 години.

По този повод от Община Казанлък изрично уточняват, че те са единствен организатор на един от най-старите конкурси за красота в България и единствен носител на правата по организиране и провеждане на конкурса „Царица Роза“. „Всички действия по повод неговото провеждане от физическо или юридическо лице, неоторизирани за това, се считат за нарушаване на авторските права и ще им бъде търсена отговорност пред компетентния съд. Подобни практики възприемаме като опит за злоупотреба с огромния труд, отговорност и творчество, влагани всяка година в празничната програма за радост на всички участници, жители и многобройни гости на Казанлък по време на Фестивала на розата.

За да не позволим опорочаване на чистата почит на местните хора към красотата на Долината на розите и на тракийските царе, чийто символ е Царица Роза, призоваваме всички с разум и сърце да се придържат към утвърдения дългогодишен регламент за провеждане на конкурса! Следете събитията по програмата „Пътят към короната“ през сайта на Общината www.kazanlak.bg и фейсбук профила „Община Казанлък“, призоваха още от Община Казанлък.

Йовка НИКОЛОВА