Боил Банов поздрави библиотечната общност за Празника

Министърът на културата Боил Банов поздрави библиотечните и информационни работници в страната по повод днешния им професионален празник.

Ето какво се казва в приветствието на министър Банов:
„За мен е чест да приветствам цялата библиотечна общност в страната по повод 11 май!
Днес е денят на Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий. Ден, в който да изкажем още веднъж благодарност за приноса на нашите учители и будители, завещали ни писменост и хиляди библиотеки.

Да засвидетелстваме признателността си към всички библиотечни специалисти, които продължават да променят облика на библиотеките, за да останат те толкова нужни в сегашното динамично общество, колкото са били и векове назад.
Благодарение на Вашата всеотдайност народът ни и днес има своето лично Възраждане, усеща своята изконна потребност от досег с книгата.
Поздравявам всички съвременни рицари на словото, които са наши съмишленици в мисията по съхраняване и разпространяване на родната книжнина. Продължавайте със същата любов да градите библиотеката като средище, където творчеството, вдъхновението и живата наука са стрелките на нашия обществен компас в едно бъдеще, в което българският дух и идентичност ни помагат да следваме желания от нас път.
Честит празник!“
Снимка: НБКМ, фотограф: Иван Добромиров