Бригаден генерал Деян Дешков с поздрав по случай 6 май

Днес по войнски отбeлязваме 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.
Този ден носи своята история и традиции на българската войска още от 1880 година с учредяването на ордена „За храброст” и обявяването на 23 април за Ден на Българската армия с указ на Княз Батенберг. От 1916 година денят е 6 май.
От своето създаване нашият празник е отбелязван с поклонение пред отдалите живота си за свободата и молебен за живите, посветили се да я съхраняват.
По-късно в годините традицията прераства в преглед на войските и военен парад.
Днес обстоятелствата го налагат да отбележим празника в неговия първообраз. Но това е не за първи път в историята на Българската армия. За нас е важно с отбелязването да почетем паметта и напомним, че сме на поста си.
Искам да благодаря на всички военнослужещи и цивилни служители от бригадата, за всеотдайността и решителността, проявени в ежедневната дейност, за това че много от вас ни карат да се чувстваме горди от чисто човешки постъпки в полза на обществото, с успехите си в спорта и подготовката, с достойната си служба.
Да благодаря, че най-дълбоките и съкровени житейски и морални ценности не са изгубени и забравени в миналото.
Тези достойни дела ми вдъхват вяра, че независимо от всичко вие ще защитавате с достойнство и чест името на 61 Стрямска механизирана бригада.

Чест и слава на Българската армия и нека Свети Георги Победоносец закриля вас и вашите семейства!

Честит празник!

Командир на 61 Стрямска механизирана бригада
бригаден генерал Деян ДЕШКОВ