Човешка грешка е най-вероятната причина за инцидента в “Арсенал”

Димна смес се е запалила в Завод 3 на „Арсенал“. Сигнал е подаден около 11.30 часа. „ Става въпрос за запалване с малко материални щети“, това каза по повод днешния инцидент в завод „Арсенал“ Николай Ибушев, изпълнителен директор на завода. Той поясни, че се е запалила смес за димни гранати, която за много кратко време отделя голямо количество пушек, който е разнесен във въздуха отдавна. „Няма пожар, има малко счупени стъкла и една врата“, каза Ибушев.

По думите му вследствие на инцидента има леко пострадали двама души, като на един от работниците са пострадали три пръста, другият е с охлузвания на крака. Обслужени са и са откарани по домовете.

Ибушев съобщи, че за случая е създадена специална група, която ще разследва причините за този инцидент: „Който за нашите мащаби е дребен. Аз съм 99,9 процента убеден, че това е човешка грешка, но това трябва да го каже комисията, след като си свърши работата.“

Изпълнителният директор на „Арсенал“ подчерта, че няма никаква опасност нито за населението, нито за природата, нито за околните цехове, нито за останалите работещи в завода.