Дали е само вандализъм и тийнеджърски бабаитлък?

След откровени вандалски прояви в Центъра на Града, група идиоти потрошиха напълно и „Гледката“, наречена по официалному – площадка за отдих на „Тюлбето“  „Красив залез“.

Засега са все още неизвестни, но какво от това? – та нима някой наказа сериозно онези, известните от КИАЦ-ото, или от детските площадки…

Екокътът бе изграден и открит в началото на декември 2016 година, със средства, спечелени от Община Казанлък по проект „За чиста околна среда – 2016“, след като на това място вилня опустошителен пожар.

Вложената сума в изграждането на мястото за пикник и отдих на открито бе 10 хиляди лева. С тези пари бяха изградени маси за тенис, шах и табла, пейки, барбекю, беседка, перголи, маси за хранене и почивка.

Това е едно от любимите и често посещавани места за отдих и разтоварване на казанлъчани от всякакви възрасти. Там си почиват и млади и възрастни, защото мястото свързва с природата и дава възможност да се любуваме на красотата ѝ с изглед на север и на запад към казанлъшката долина.

Но красивата площадка вече не е с толкова примамлив вид, след поредната проява на вандализъм. В момента са изпочупени и изгорени пейките, масите и перголите. Този акт на посегателство бе извършен през почивните дни, а грозната картина бе заварена от работниците на Общината, които са отивали  да почистят мястото.

От Общината веднага са предприели действия за възвръщане на предишния облик на „Гледката“ към „Красивия залез“.