Футболист и компания гърмят по мечки с крадено оръжие от “Арсенал”

Бивш футболист от старозагорския ФК „Локомотив“ и настоящ играч в заводския тим на оръжейницата „Арсенал“ в Казанлък сред на задържаните в хода на специализирана акция, осъществена от ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура за държане и търговия с оръжие и боеприпаси.

Единият от задържаните след акцията в Казанлъшко е служител на оръжейния завод “Арсенал”, съобщава NOVA. Мащабната операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура се проведе в Казанлък и околните населени места в неделя. По първоначална информация тя е била насочена срещу престъпна група, занимаваща се с нелегална търговия с оръжие. До момента са арестувани шестима души. От МВР потвърждават за акцията, но подробности се очакват евентуално по-късно през деня. При подобна акция в края на миналата година в София и край Казанлък беше открит огромно количество оръжия.

Тогава службите предположиха, че автоматите и частите за тях са излизали нелегално от оръжейния завод в Казанлък. 38-годишният Красимир Тонев – Джуджето, който работи в завод 5 на „Арсенал“ ЕАД е бил закопчан късно вечерта в неделя, компания му прави криминално проявеният и добре познат на местните криминалисти жител на близкия град Крън Ерол Алендаров, който притежава имот в село Енина с аптека, ръководена от съпругата му. Самият Ерол е сред дългогодишните членове на дружеството за отглеждане на пощенски гълъби и дори е участвал в множество международни състезания.От известно време мъжът работел в частна фирма в Крън. От ОД на МВР – Стара Загора потвърдиха, че на територията на Казанлък, Крън и Енина е имало акция, но те само осигурявали логистика на служителите на ГД БОП.По непотвърдена информация от девет адреса, при които са били задържани общо 6 лица за по 24 часа са били иззети 6 или 7 автомата, множество пистолети и няколко пушки.