Общество

“Кмет на годината” прави градоначалниците опознаваеми

Конкурсът „Кмет на годината” осветява тези личности, от които зависи съдбата на много точки в България. Това каза Ути Бъчваров пред Kmeta.bg по повод националния онлайн конкурс “Кмет на годината за мандат 2015 -2019”, който се провежда от 1 до 15 септември 2019 г.

„За съжаление, ако те не са в добри ръце, се стига до големия нихилизъм в част от наелението ни, която се пита – защо да оставам в България и защо да отглежда децата си тук. Кметовете могат да застанат с лицето и биографията си, такъв тип инициативи ги представят допълнително пред обществото и ги правя опознаваеми”, смята Бъчваров.

Той е убеден, че хората в населените места са живата съвест, организмът и туптящото сърце на един град. „Те са хората, които живеят от поколения там и могат да оценят доброто или немарливостта към даден проблем в града. Не можем да търсим обаче само проблеми и да говорим с хейтърски тон към тези хора. Един такъв форум е начин да се каже добра дума за тези личности. Важно е да им бъде напомнено, че те са в служба на  своите съграждани, но и да бъдат похвалени. Когато имаш право да дадеш своя глас, той трябва да казва истината”, казва Бъчваров.

Според него градоначалникът трябва да е местен човек. „Когато е израснал в дадено населено място, той познава бабите и лелите на своите съученици. Такъв тип шовинизъм е много важен за един кмет, за да е двупосочна връзката между него и хората. За да се решават лесно проблемите, дори с телефонно обаждане до стар приятел. Градоначалникът трябва да е приятел с околните!”, казва топ кулинарът.

Гласувайте за “Кмет на годината” на kmetnagodinata.bg.

Националният конкурс се организира за седма поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Гласувайте за “Кмет на годината” за мандат 2015-2019 ТУК!

Още Новини