Празник за деца и кучета организира Фондация Animal Hope Bulgaria – Kazanlak

Тази събота, на 26 септември, поляната до Младежкия дом ще бъде изпълнена с радостен лай и детски смях. За първи път в Казанлък фондация Animal Hope Bulgaria – Kazanlak, със съдействието на Община Казанлък, организира Празник за деца и кучета едновременно.

На празника ще гостуват приятели от Кучешко училище – Кучилище Стара Загора, които са домакини на същия формат в Града на липите вече трета година. Те ще покажат добрите обноски и поведение на своите възпитаници и ще запознаят децата със спортовете за кучета.
В програмата ще бъде отделено достатъчно време, за да могат децата също да покажат своите любимци и да участват в игрите за страхотни награди – конкурс „Моето прекрасно куче”, викторина „Какво знаем за най-добрия приятел на човека” и състезателна игра с препятствия.

Да подкрепят инициативата и самите те да покажат добро отношение към животните в празника ще се включат и възпитаниците на ОДК „Св. Иван Рилски”. Очаквайте красивите танци на балет „Дива Денс” и КСТ” Роза” и демонстрация по таекуондо на СК”Кентавър”.

А за родителите и по-любознателните стопани на кучета ще има информационна зона, където ще могат да се консултират на място със специалисти за правилното отглеждане, хранене и здраве на своите четириноги приятели.
На събитието ще участват и четириноги обитатели от казанлъшкия приют, които ще потърсят своите „завинаги“ хора сред присъстващите, а за да дадат добър пример, че бездомните кучета са еднакво достойни и чудесни домашни любимци, ще се присъединят и вече осиновени шаровци, които се справят отлично с живота с новите си семейства.
Фондацията се бори за по-добър живот на отхвърлените, бездомните и пострадалите животинки в града и региона повече от 10 години. Те искат с празника да накарат хората да бъдат по-добри стопани, по-толерантни към бездомните и да ни напомнят, че отговорността да живеем в по-добра среда е наша.