Сдружение „Бъдеще за децата“ сред финалистите в конкурса „Промяната“

Сдружение „Бъдеще за децата“ е една от петте организации, които са финалисти в конкурса „Промяната“ – инициатива за социални предприемачи, каза Мария Гинева, директор на Сдружение „Бъдеще за децата“. Тя поясни, че тази година във фокуса на конкурса са организации, които подкрепят и работят с деца: „Фокусът е не върху социалното предприемачество в чистия му смисъл, а по-скоро към организации, които имат някакъв опит и които искат по иновативен начин в ситуацията на извънредно положение, в която се намираме в момента, да продължават да подкрепят децата и семействата.“

В този смисъл Гинева подчерта, че „Бъдеще за децата“ има свой проект, в рамките на който ще бъде обособено онлайн пространство, в което ще се качват материали с полезна информация за родителите, които насърчават работата в домашни условия. При евентуална ситуация на изолация, в каквато бяхме по-рано през тази година, няма да се прекъсва процесът на работа с децата.

loading…

За тази своя идея организацията има малък гранд, с който няма да има възможност да развие проекта в първоначалния му замисъл. Гинева поясни, че той ще бъде развит частично, с различни материали, видеоматериали, приказки, онлайн работилници. Сдружение „Бъдеще за децата“ ще участва и в предстояща дарителска кампания, която ще се проведе от края на месец октомври до коледните празници и ще протича на телевизионния екран. Мария Гинева подчерта, че всеки, който има желание, може да подкрепи инициативата, като направи дарение през платформата  БГ.