Общество

Шампионите на Паральов или рестарт на спортното бъдеще в Казанлък

В присъствието на кмета Галина Стоянова и изпълнителния директор на Българския футболен съюз Борислав Попов бе поставено началото на изграждане на три мини футболни игрища в близост до стадион „ Севтополис”. На събитието присъстваха още президентът на Футболен клуб „ Розова долина” Георги Мермеклиев, ръководство, треньори, играчи и приятели на футбола в Казанлък.

Проектът е на Футболния съюз и е одобрен от Общински експертен съвет по устройство на територията. В рамките на проекта се предвижда да бъдат изградени три игрища 25 на 40 метра, с възможност за обединяване в голямо футболно игрище с размери 64 на 40 метра. Предвидено е полагане на настилки на новите игрища, изграждане на ограда, конферентна зала, кафе-клуб на футболния деятел, ново озеленяване, прилежаща инфраструктура – трибуни за близо 110 души, съблекални, осветление, офис и паркинг.

Комплексът ще бъде ползван основно за подготовка на детските школи в Казанлък, за провеждане на училищни първенства, както и за любителите на футбола, които желаят да упражняват този спорт в свободното си време. Българският футболен съюз има и програма насочена към развитието на футбола в детските градини.

Стойността на спортното съоръжение е близо 800 хиляди лева.

Кметът Галина Стоянова подчерта, че Община Казанлък има нужда от разширяване на спортната инфраструктура: „ За нас е превилегия, че Българският футболен съюз в лицето на господин Михайлов и господин Попов ни избраха за изграждането на този футболен тренировъчен комплекс. Това е едно модерно и скъпо съоръжение, третото поред, което изгражда Българският футболен съюз и аз няма как да не съм благодарна за това, че господин Попов беше лично ангажиран и направи така, че градът да бъде предпочетен сред множеството други заявки, които е имало от цялата страна.”

Изпълнителният директор на Футблолния съюз Борислав Попов заяви, че Казанлък е избран сред останалите предложения за изграждането на този футболен комплекс, защото градът е футболен център и в него има достатъчно потенциал, за да бъде развиван футболът между децата и футболната общественост. „ В избора ни надделяха подходящият терен, който предложиха от Общината, любезното настояване, както и ентусиазмът от страна на ръководството да се направи нещо наистина хубаво за града, а ще бъде хубаво и за футбола, и за Футболния съюз. Това е част от една голряма програма и тук е третият център, чието строителство започваме.”

Казанлък е третият град в България, в който ще бъде изградено мини футболно игрище. До момента подобни игрища са създадени в София и Видин, след близо месец предстои да бъде поставено началото на такива в Пазарджик и Сандански.

Още Новини