Цинизмът на социалистите стигна своята критична граница

Читалищен секретар прави политическа пропаганда в работно време!
Вместо да ходи по селата, за да популяризира дейността на читалище „Искра 1860” и вместо да привлича все повече хора да прекрачват прага на институцията, секретарят на казанлъшкото читалище в работно време пие чай и бистри политиката със съпартийци. Това стана ясно в четвъртък през деня, когато прессъобщение на БСП – Казанлък надълго и нашироко обяснява чрез медиите за политическата визия на секретаря на читалището и това, че се е срещала с енинци в селото. То хубаво да си хортуват и „плетат интриги”, ама не и в работно време. Защото се оказва, че читалищните дейци работят, за да изкарват заплатите на този, който през това време пие чай по заведенията. Действията обаче ясно показват отношението на секретаря към културната институция, а именно да бъде параван за политическа пропаганда.

Предизборната кампания на БСП е факт.

Цинично е обаче тя да бъде за сметка на читалището на казанлъчани.
Евтиният популизъм е обида към хората.

ЦИНИЧНО Е, ЧЕ ГЕРБ ГЛАСУВАХА ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА БОКЛУКА ПРЕД ДЕЦАТА НА КАЗАНЛЪК, ЗАЯВИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БСП РУМЯНА ДРУМЕВА

„Цинично е, че ГЕРБ гласува повече пари за боклука пред децата на Казанлък”, така председателят на БСП Румяна Друмева обясни неподкрепеното предложение на левицата  за подкрепа на родителите в размер на 500 лв.при новородено дете.  „Това ще стимулира отговорното родителство и ще подпомогне младите хора”, подчерта тя. Парите  в  тазгодишния бюджет за чистотата  стават над 5 млн.  96 хил. лв. с  предложената и гласувана от ГЕРБ   финансова помощ  в размер на  половин милион лева.

Друмева и  общинският съветник Теодора Иванова се срещнаха с енинци на чаша чай.  Те  недоумяват защо не се води политика  за младите хора и семействата при данните за обезлюдяване на населените места и демографската катастрофа. Хората са изненадани, че за поредна година  училището е без грижа за ремонт и саниране, каквато получават други училища и села в общината. Без грижа остава за поредна година и читалищната сграда.

„Предложихме  да се ремонтира покривът на сградата на здравната служба в Енина, защото той наистина ще падне, по неясни за мен причини ГЕРБ не го приеха, а кметът на селото предпочете да замълчи”, каза Иванова.  Тя предложи енинци за направят своя визия за развитието на селото и наесен местните избори да променят статуквото за следващите 4 години. Местните жители се надяват някой да разреши най-сетне проблема с вадите, които създават напрежение и  недоволство сред  енинци и да се намери решение  за  канализацията и газификацията в населеното място.

БСП-Казанлък