Въпреки всичко Русофилите ще окупират яз. „Копринка“ за 16-ти пореден път

Атаката, предприета от Прокуратурата и ДАНС, сякаш обедини истинските и най-заклети русофили в Държавата ни. Те отново ще бъдат край Голямото казанлъшко езеро, за да заявят своята Съпричастност и Любов към Матушка Русия. Но този път обещават да не палят провокативно Натовски флаг при евентуална поява на Президента Румен Радев!

 

Традиционно и тази година в програмата на Събора влизат:

– Поклонение на Паметника на свободата на връх Шипка: 9:00 – 10:00 часа (важи за групите от северна България, минаващи през Шипка);

– Поднасяне на цветя пред паметника на ген. Скобелев в Казанлък: 10:00 часа

– Концерт на лауреатите на 6 Национален фестивал на руската поезия, песен и танц “Пусть всегда будет солнце”: 09:30 – 13:00 ч.

– Награждаване на победителите в Х Международен конкурс за детска рисунка “Обичам моята Родина”: 11:45 -12:00 ч.

Официално откриване на Събора: 13:00 – 13:50 ч. Митингът, който е под наслов „Европа е по-силна, когато е с Русия!“ ще започне точно от 13,00 часа.

Художествена програма с участие на български и руски артисти и състави: 14:00 – 17:00 часа, в която участие ще вземе и казанлъшката група „Грамофон”.

Група “Грамофон” има в репертоара си над 600 песни – от руски белогвардейски до актуалните поп изпълнения. Започват съвсем случайно през 2000 г., когато обща приятелка ги кани да направят заедно вечер на Висоцки. В онзи период руска музика не се слуша особено често, не се и пуска и по радиата. Те правят една невероятна вечер, която решават да повторят след 15 дни. И така вече почти 20 години са заедно, защото България и българите обичат руската песен.

Организаторите от движение „Русофили“ са подготвили богата културна програма, чието начало ще бъде поставено още на 13 септември с провеждането на заключителния етап от националния тур на фестивала „Пусть всегда будет солнце“. В него участие взимат деца от страната, които се занимават с песенно творчество. Победителите от конкурса ще могат да се изявят със свое изпълнение в деня на фестивала.

Съборът ще проведе с любезното домакинство на Община Казанлък.