Вече са поръчани 3 респиратора за Болницата в Казанлък

Вече са поръчани 3 респиратора за МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” в Казанлък. Единият ще бъде закупен със средства от бюджета на Община Казанлък, а другите два – от дарителската сметка. Стойността на един респиратор е 26 000 лв. (с ДДС). Това съобщи  говорителят на Общинския оперативен щаб д-р Златина Нанева.

Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването се удължава валидността на мерките взети във връзка с COVID – 19 в Община Казанлък до 12 април, включително. Това каза по време на регулярен брифинг д-р Златина Нанева говорител на Общинския кризисен щаб.

Сформирани са екипите от лекари и медицински работници, които ще работят в  инфекциозното отделение, което предстои да бъде разкрито в болницата в Казанлък. От понеделник започва и практическото обучение на персонала. Набавят се и лични предпазни средства.

От вторник опълномощени лица от Община Казанлък ще се свързват по график с домоуправителите в Казанлък, които ще се явяват в определени часове, за да получат дезитфектанти, листовка за залепване на входа с указание, и ще бъдат задължени да дезинфекцират общинте части въ входовете на блока.

Към момента в община Казанлък няма друг случай с позитивен на COVID – 19. Подобрява се състоянието на болния от коронавирус, който беше установен в началото на седмицата.

Тази сутрин в дарителската сметка на Община Казанлък две фирми са заявили желание за закупуването на респираторни арпарати.