За Рамазана затварят джамиите в България

Във връзка с предстоящите мюсюлмански религиозни празници Главното мюфтийство издаде заповед към всички свои служители, с която се затварят храмовете. Самите молитви ще се предават по Интернет. Няма да има посещение.

“Главното мюфтийство издаде заповед към всички свои служители, с която се затварят храмовете. Самите молитви ще се предават по интернет. Няма да има посещение.

По отношение на традициите в този месец – събирането на големи вечери се препоръчва събирането да бъде само в най-тесен кръг. Раздаването на храни – или така наречения ифтар –  да бъдат пакетирани с възможност за дезинфекция на пакетите и да се раздават само на крайно нуждаещи се. За което ние, разбира се, благодарим.

Има нота от МВнР, че се готвят големи пътувания от Турция с редовни линии, за което ние ще призовем Външно министерство, както и Министерство на здравеопазването, да вземат отношение, за да се преустановят тези пътувания за този период. Турция се намира в изключително тежко състояние по отношение на заболяването”, каза проф. Мутафчийски.

Източник: БНР