Даниела Коева: Целта ни е всеки един жител на общината да усети промяната

Заместник – кметът Казанлък Даниела Коева заяви, че голяма част от строителните дейности, които са предвидени в Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2019 година за населените места, вече са изпълнени. „ Опитваме се нашата работа да стигне до по – голям брой хора, като обектите са разпределени както в града, така и в населените места”, подчерта тя.

Към момента са изпълнени дейности по преасфалтиране на пътните настилки – над 25 хиляди квадратни метра за повече от 700 хиляди лева, основно по населените места. По възложение на Община Казанлък фирмата – изпълнител работи успоредно заложените обекти със средства както от държавния, така и от местния бюджет. Приключени са обектите в селата Шейново, Хаджидимитрово, Ясеново, Копринка, Розово и Ръжена. Предстои да бъдат извършени такива дейности по обекти в селата Горно и Долно Изворово, като всички дейности са съобразени с графика на ВиК – оператора, който подменя водопроводни тръби, в съответствие с тяхната инвестиционна програма. „ По тази причина и асфалтовата настилка на улиците в Казанлък ще бъде подменяна поетапно, след като приключи подмяната на ВиК – тръбите”, каза Коева и поясни, че такъв ремонт вече е приключен на ул. „ Есперанто” и предстои тя да бъде асфалтирана. В момента ВиК работи на ул. „ Граф Игнатиев”, след което ще се пристъпи към нейното асфалтиране: „ Така ще ги следваме и се надявам всички да се движим ритмично в графика, и подмяната на настилките да се случва своевременно и по нашите разчети.”

Успоредно с асфалтирането на улици в Казанлък се извършва и подмяната на тротоарни настилки като за тази година едно от значимите площи, които са определени е в близост до ул. „ Христо Смирненски”, която също е асфалтирана като част от Инвестиционната програма. В момента там се подменят тротоарни настилки около 1500 метра.

Строително – монтажни дейности , свързани с отводняване на площите се извършват в момента и в квартал „ Васил Левски” около блокове 15 и 16.където площите за преминаване и паркиране около блоковете са в много лошо състояние. Още през 2018 година са направени необходимите разчети и това пространство е заложено в Инвестиционната програма за 2019 година. В момента се извършва отводняване на района, след което ще се премине към асфалтиране на този участък.

Строителни дейности се извършват и на велолеята между Казанлък и село Овощник. Ремонтът на велоалеята се извършва на етапи, като една част от дейностите вече са приключени. Подменят се пътните ивици на места, където липсват, вследствие на разкопаване. Подготвя се основата и се преасфалтира. Ремонтът на велоалеята трябва да приключи до края на месец май.

В момента се извършват дейности по подмяната на светофарната уредба на кръстовището на бул. „ Александър Батенберг” и улиците „ Чаталджа” и „ Надканижа”, които трябва да приключат също до края на месец май.

31 май е и крайният срок за реконструкцията на друг обект, който се намира в централната част на Казанлък – пространството около паметника на Георги Кирков, където една част от постамента, в следствие на деформация на почвата, е хлътнал. „ В момента има фирма – изпълнител, която ще подобри това състояние, ще оформи постамента, както и околното пространство. След приключване на строителните дейности, пространството ще бъде и озеленено”, каза заместник – кметът на Казанлък.

Коева подчерта, че важен за Община Казанлък обект е паркингът, на който ще бъдат зареждани електробусите, като в момента там се монтират зарядните станции.